Privathospitalet Hunderup

Øvre og nedre øjenlåg
(tunge øjelåg, poser under øjne)

Før operationen
Ved forundersøgelsen aftales der hvilken form for operation der behov for.

For at få så symmetrisk et resultatet som muligt, opereres begge øvre eller begge nedre øjenlåg altid samtidig. Hvis det ønskes, kan både øvre og nedre øjenlåg opereres samtidigt.
Operationen foregår i lokalbedøvelse.

Øvre øjenlåg (tunge øjenlåg)
Der fjernes et halvmåneformet stykke hud svarende til omslagsfolden mellem øjet og den løse hud samt gående ud til smilerynkerne i den ydre øjenkrog. Inden operationen tegnes området op. Ofte fjernes der også små fedtpuder, specielt er disse synlige ved inderste øjne krog tæt ved næsen. Såret lukkes med en fin tråd. Arret bliver med tiden næsten usynligt.

Nedre øjenlåg (poser under øjnene)
På de nederste øjenlåg lægges snittet 1-2 mm fra øjenlågskanten. Huden løsnes, strammes op og overskydende hud fjernes. Såret lukkes med en fin tråd. I visse tilfælde er det også nødvendigt at fjerne fedtpuder. Fjernelse af fedtpuder kan i visse tilfælde give et opereret udseende, så i nogle tilfælde kan man ændre og delvist bevare fedtpuderne.
Skal der kun fjernes fedtpuder kan det gøres via en transconjunktival adgang, det vil sige via slimhinden på bagsiden af nedre øjenlåg, det giver ingen synlige ar.
I nogle tilfælde er der store poser lidt neden for nedre øjenlåg, og i disse tilfælde kan den overskydende hud fjernes direkte, efterfølgende kommer der et lille ar.

Efterforløbet og efterbehandling
Operationen foregår ambulant, der er dog mulighed for indlæggelse, hvis man ønsker det. Man skal ligge med hovedet højt de første nætter. Den første dag skal der lægges kølige pakninger på øjenlågene for at reducere hævelse og blødningstendens. Øjenlågene kan være misfarvet i godt 1 uge. Trådene fjernes efter 1 uge. Der tilrådes sygemelding i 1 uge. Sport kan genoptages efter ca. 2 uger.

Komplikationer
Ved enhver operation er der risiko for infektion og blødning, begge del kan behandles uden at det giver efterfølgende gener.
Som oftest bliver arrene pæne, og nærmest usynlige, men i få tilfælde kan der komme røde og tykke ar, ofte forbigående.
I meget få tilfælde kan der ved operation på nedre øjenlåg opstå ectropion, det vil sige at nedre øjenlåg krænger lidt ud,og det kan give problemer med tåreflåd.

Bisidder
Ifølge loven om kosmetiske behandlinger har du krav på at have en pårørende med til konsultationen. Dette anbefaler vi, at du benytter dig af, da der er mange informationer at forholde sig til.

Med venlig hilsen
Speciallæge Klinikken Privathospitalet Hunderup

Privathospitalet Hunderup   ·   Hunderupgade 3  ·  5230 Odense M   ·   Tlf. +45 6313 7000   · info@privathospitalethunderup.dk