Privathospitalet Hunderup

 

Reducéring af synligt fremtrædende ar (Arkorrigering)

Vi modtager ofte patienter, som søger hjælp på grund af grimme ar efter tidligere operationer eller efter ulykker. Et ar opstår, når en skade eller et operationssnit går igennem de dybere dele af læderhuden og måske ind i underliggende fedtlag. Et sådant ar forsvinder aldrig.
 
Med tiden modner alle ar og virker mindre, men der findes mange individuelle faktorer, som påvirker, hvordan ar ser ud, og hvordan de forandrer sig. Ar i ansigtet har en tendens til at blive mere diskrete end ar på bryst, ryg og skuldre. I modsætning til hvad man skulle tro, bliver arrene mere diskrete, jo ældre patienten er. Eftersom unge mennesker har en meget aktiv arheling, kan arrene blive mere røde og hårde. Desuden er deres hud mere elastisk, og det betyder, at arret kan øges i bredden, når stingene fjernes.

En anden almindelig skavank er de såkaldte keloider. Det er et ar, som er vokset i højden på grund af en alt for aktiv arheling. Andre ophøjede ar er de såkaldte hypertrofiske ar. Disse ar er rødlige og kan give kløe og stikken i huden.
Keloide ar kan ofte med godt resultat behandles med kortison.
 
Fjernelse af et ar sker oftest i lokal bedøvelse. Ved større ar kan det være nødvendigt med fuld bedøvelse.
 
Når du tager hjem efter en operation, skal du komme til tråd fjernelse 1-2 uger efter operationen.

Komplikationer
Der er altid en lille risiko for blødning og infektion, samt at der kan komme ar problemer.

Hvad koster det?
Prisen for en operation afhænger af størrelsen af arret.
F.eks. koster korrektion af et lille ar fra 3.500 kr.

Bisidder
Ifølge loven om kosmetiske behandlinger har du krav på at have en pårørende med til konsultationen. Det anbefaler vi, at du benytter dig af, da der er mange informationer at forholde sig til.

Privathospitalet Hunderup   ·   Hunderupgade 3  ·  5230 Odense M   ·   Tlf. +45 6313 7000   · info@privathospitalethunderup.dk